voor 16:00 morgen in huis

PCM (faseverandering) Koeling

PCM (faseverandering) Koeling

PCM (faseverandering) Koeling


Materialen met een faseverandering vormen een buffer tegen temperatuurschommelingen. Wanneer ze van de ene in de andere fase overgaan (bv. vast-vloeibaar) slaan ze energie op of geven die opnieuw vrij terwijl de omgevingstemperatuur constant blijft.

Elk materiaal dat een instroom van energie (meestal onder de vorm van warmte) ondergaat, zal deze energie gebruiken om de fasetransitie te voltooien. Pas nadien zal de temperatuur van het materiaal verder toenemen. De energie die nodig is om de faseverandering te voltooien is sterk afhankelijk van de aard van het materiaal en wordt latente warmte genoemd. Deze warmte wordt terug afgestaan wanneer energie aan het materiaal wordt onttrokken en het materiaal terug stolt of kristalliseert.
Aangezien de temperatuur van het materiaal tijdens een dergelijke transitie constant blijft kan het dienen als een buffer om tijdelijke temperatuursschommelingen op te vangen.

Deze vooruitlopende technologie gebruikt speciaal ontworpen seal-elementen die ons unieke Phase Change Materiaal (PCM) bevatten. Deze CoolPax™ elementen genereren een langdurige koeling van consistente 14°C gedurende circa 3 uur en zijn ontworpen om in de voorbereide pockets van onze TechKewl™ kleding te steken.
Deze technologie wordt veelal gebruikt onder hoogwaardige warmtewerende, niet- luchtdoorlatende beschermende kleding voor hulpverleners, industriele & militaire lichaamsbescherming en mascotte kostuums. Maar ook belangrijk is deze consistente 14℃ koeling voor MS en Obesitas patiënten.
Tevens woordt deze technologie toegepast als voor/na-koeling door o.a. Tim en Tom Coronel, Bauke Mollema , KTM Motocross Teams, Dakar Teams ,Formule 1 Teams en vele andere (top)sporters.

Voordelen:

  • Deze CoolPax™ elementen genereren een langdurige, consistente koeling van 14°C gedurende circa 2 a 3 uur
  • Levert optimaal koelcomfort en beschermt tegen hittestress bij hoge omgevingstemperaturen
  • Gerichte koeling op hittezones
  • PCM is niet giftig, onbrandbaar, heeft zeer lange levensduur en is telkens opnieuw te gebruiken
  • PCM is 30% (!) lichter dan water en produceert geen condensatie
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
voor 16:00 morgen in huis